El 40è ja ha començat

Posted on Updated on

Dissabte 6 de maig vam presentar l’aniversari durant les festes de primavera del Clot-Camp de l’Arpa. Un breu acte d’inauguració del 40è fet a Can Robacols abans de començar el VI Cercavila de primavera.

Va ser un acte d’homenatge a les entitats de cultura popular del barri i després diables, bèsties, gegants, falcons, castellers, falcons, esbarts i bastons van baixar des de Can Robacols passant per Rogent i la Meridiana fins l’Orfeó Martinenc.

Abans però vam passar a felicitar els 100 anys del forn Elies, que van celebrar-ho amb una coca de 100 metres (nosaltres els vam regalar una traca de 100 metres i una encesa dels diables).

Per si no ho vareu sentir prou bé o no vareu venir teniu el text sencer de l’acte inaugural al final de la pàgina.

Això ja ha començat.

 

Benvolguts veïns i veïnes, amics, enemics, famílies i éssers humans diversos.

Aquí estem de nou a sobre d’un escenari disfressats i llestos per fer-vos passar una agradable estona. I ja portem així 40 anys.

Som aquí per homenatjar tots els protagonistes que han fet possible aquests 40 anys de cultura al barri.

Podríem fer un pregó amb detall de toooooots els esdeveniments importants que han passat durant aquests 40 anys. Però això podria ser, etern i avorrit.

A més segur que ens deixaríem algú i quedaríem malament, i això ens preocupa mooolt.

Però a qui segur que no que ens oblidarem són a tots aquells que esteu aquí i ara. Moltes gràcies: bastoners del Clot, Falcons i Castellers de Barcelona, esbart Sant Jordi, Gegants de Calassanç, Tolc, Pork, Diables i Gegants del Clot, i gràcies també a la Muxiganga i a l’esbart Sant Martí que, malgrat avui no siguin aquí, han fet molta feina perquè aquests 40 anys fossin possibles.

Qui vulgui la informació de tots aquests anys, que vagi a la wikipèdia, al taller d’història. O que hagués estat a l’acte que vàrem fer pels 25 anys, on ja us vam donar les gràcies a tots.

I per no fer-ho avorrit, us explicarem un conte protagonitzat per nosaltres, que parla de nosaltres, fet per nosaltres i dedicat a tots vosaltres.

La nostra àvia descansi en pau!!

Aquest conte va dels temps dels grisos i l’estaca, als temps del referèndum. Per tant als temps dels grisos i l’estaca de nou. Mira capicua!!! D’això es diu involució. Que, per cert, va ser el títol d’un de tants espectacles de foc dels Diables del Clot.

Narra també les aventures de quatre bojos (i no eren el Equipo A) que el 1977 es van ficar dintre d’una roba de sac i amb un pal i uns pinxos van cremar els primers “petardets” (i no eren MacGyver). Gràcies a aquells que en el seu dia, ens van fer una empenteta (o un cop de cotxe, oi Pere??).

Parla sobre un grup totalment heterogeni que funciona sota un mateix paraigües: Passar-s’ho bé, fer-ho passar bé a la gent i reivindicar la festa popular al carrer.

Explica com dintre d’aquests 40 anys, s’han fet multitud d’espectacles al fossar del Parc del Clot, matinades, correfocs a tot arreu, Sant Joans, Porkades i s’han creat dracs i bèsties diverses. Tot amb la mateixa finalitat: Tocar els collons? No home, no, viure el carrer i participar de tots els fregaos de la Federació.

També tracta d’una colla que porta 40 anys preguntant-se: Qui som? I cap on anem?

Després d’uns quants milers de reunions, durant 40 anys encara no ho tenim clar. Intentant posar ordre dins del nostre caos. Lluitant contra ell i tractant de funcionar com a una entitat normal.

Sense adonar-nos que cada vegada que intentem atrapar i domesticar al Diable, aquest deixa anar les cadenes, ens fa una botifarra, balla i treballa amb el seu desordre, i un altre acta fet. Dia que passa any que empeny, i així 40 anys més.

El Diable entremaliat així és.

De fet, volíem fer un conte, que ja us explicarem un altre dia. Perquè ara, ja no ens ve de gust.

Som així, ens agradi o no ens agradi.

Esperem que ens continueu estimant com qui té un fill gamberru, i que estigueu tan orgullosos del Clot i la seva gent, com ho estem nosaltres.

Anàrquicament assamblearis, Diables del Clot

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s