Diables del Clot

diablesdelclotEls Diables del Clot pertanyen a la Secció de Cultura de l’Orfeó Martinenc. Van ésser fundats l’any 1977 i després de més de 30 anys encara continuen cremant carretilles i fent correfocs i espectacles de foc, al barri i arreu. Van ser la colla pionera a Barcelona, oferint-los això un ventall de possibilitats molt més ampli que l’actual.

La colla la constituíren uns joves del barri que, molt precàriament, volíen executar algunes de les seves inquietuds tot reviscolant elements de la cultura popular catalana. No es pot dir que avui continuin tenint les mateixes inquietuds, lògicament, però tot i això mantenen l’essència. A més és un element de trobada i té un sentit especial per a cadascun d’ells.

Els paraigües de carretilles compten amb el toc dels Tabalers del Clot, tot oferint uns ritmes molt complerts; ja que compta amb diferents tipus de tabal que ofereixen un toc ric i necessari per al ball dels diables i la gent sota les espurnes.

Els Diables participen en la Festa Major del Clot, a la Festa Major de la Ciutat, organitzen la Revetlla de Sant Joan del barri, participen activament en l’entitat a la que pertanyen (Orfeó Martinenc), participen de les Festes de Primavera del barri, col.laboren amb l’ONG Sant Martí amb el Sàhara al Mercat Solidari anual, participen a la Rua de Carnestoltes, participen a correfocs arreu de Catalunya i on es presenti, i un llarg etcètera.