Pork del Clot

Pork del ClotEl Pork del Clot pertany a Xarcuteries Bosch i està cedit a la Secció de Cultura de l’Orfeó Martinenc. Va néixer el 10 de novembre del 2013, en plena Festa Major del barri. Es va presentar el dia del pregó, realitzat pels bessons Bou Bosch, en commemoració del 150 aniversari de la xarcuteria.

Va ésser construït a mans de l’escultora vilafranquina Dolors Sans. És un capgròs zoomòrfic que representa un porc senglar recobert amb una armadura de combat. Pesa aproximadament uns 18 Kg i és carregat  per un sol portador. Disposa de 9 punts de foc (6 fixes i 3 de varilla) i duu, al pit, una xapa commemorativa del 150 aniversari de la xarcuteria.

El Pork compta amb l’acompanyament del grup dels Tabalers del Clot i el seu característic toc de tabal. Oferim uns ritmes molt complerts; ja que comptem amb diferents tipus de tabal que ofereixen un toc ric i necessari per al ball i corredisses de la gent sota les espurnes.

La bèstia necessita només un portadors, però també necessita tota una colla al darrere per fer d’intendència i de relleus al portador, ja que pesa uns 20 kg.

El Pork participa al correfoc del barri, a la Festa Major de la Ciutat i allà on hi té cabuda, fins i tot fora de Catalunya.